VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

День пам’яті та перемоги

7 травня 2024 року у приміщенні обласної універсальної бібліотеки ім. В. Отамановського відбулось засідання круглого столу на тему: «Тих днів із пам’яті не стерти і сьогодні» з нагоди Дня пам’яті та перемоги ветеранів війни та праці, учасників бойових дій, обласної організації силових структур Вінниччини, курсантів-рятівників, працівників бібліотек, викладачів вищої освіти, ЗМІ та представників громадських організацій Вінниччини.

Організаторами заходу стали обласна організація ветеранів війни, КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» та обласна універсальна бібліотека ім. В. Отамановського.

Засідання проходило в офлайн та онлайн режимах, в залі перебувало 130 осіб, а 26 представників територіальних громад працювали дистанційно.

Модератором заходу був перший заступник голови обласної ветеранської організації Петро Бойко.

Захід розпочався хвилиною мовчання за полеглими у період другої світової та російсько-української воєн, а по його завершенню відбулись фотографування та покладання квітів до меморіальних комплексів полеглим при захисті України.

Були обговорені наступні питання: - День памяті та перемоги над нацизмом у другій світовій війні - державне свято України;

- переосмислення подій другої світової війни, чесний діалог навколо складних сторінок історії;

- Друга світова війна очима її свідків, учасників та нащадків;

- російсько-українська війна 2014-2024 років: історичні паралелі причин, уроки та висновки.

У своєму виступі завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко наголосив на причинах та ході Другої світової та російсько-українських воєн, як злочинної діяльності з боку керівництва тоталітарних режимів нацистської Німеччини, Радянського Союзу та росії. Були наведені низка прикладів з історичних джерел 20 та 21 століть.

Також Володимир Лазаренко познайомив присутніх з правдивими творами українських та закордонних авторів, у яких всесторонньо описано обговорювані історичні події.

На чисельних пасіонарних прикладах українських героїв російсько-української війни 2014-2024 років завідувач відділу українознавства окреслив реальні шляхи щодо необхідності збереження нашої ідентичності, національної гідності та утвердження в Україні громадянського суспільства.

746585

12548

2654736547457855874665774

Підготувала Олена ЗЕЛЕНЬКО