VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Студенство України в умовах війни з росією

На виконання обласної цільової соціальної програми з національно-патріотичного виховання дітей та молоді Вінницької області до 2025 року, 19 квітня поточного року завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко взяв участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Студенство України в умовах війни з росією».

Захід проходив у двох режимах: офлайн і онлайн, пленарному та секційному режимах, транслювалась на платформі Zoom.

У конференції взяли участь понад 100 учасників, серед яких 15 докторів і 23 кандидатів наук з 15-ти закладів вищої освіти.

Розпочали конференцію із вшанування полеглих українських героїв, що віддали своє життя у боротьбі за незалежність України хвилиною мовчання та покладанням квітів до Алеї нескорених.

Прозвучав Гімн України у виконанні лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів, волонтера творчої спілки «Рух до Перемоги» Софії Доколової.

Також учасників заходу привітали студенти інституту – представники козацького молодіжного товариства, які показали пісенну національно – патріотичну композицію.

Були розглянуті та обговорені наступні питання:

- діяльність міністерства освіти та науки України, державної служби якості освіти України,Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо організації та контролю за якістю освітнього процесу в закладах вищої та фахової перед вищої освіти в умовах війни;

- заклади вищої та фахової передвищої освіти в період воєнного стану. Особливості освітнього процесу українських студентів за кордоном;

- участь студентства у волонтерському русі;

- героїзм студентів-захисників України.

Слухачам була надана широка та багатостороння інформація щодо історичних подій утвердження української державності, передумов та ходу російсько-української війни 2014-2024 років, її пасіонарних постатей та подій.

Були оприлюднені історичні джерела та документи, що підтверджували людиноненависницьку ідеологію кремля.

У своєму виступі «Роль міністерства освіти та науки України та інших інституцій у формуванні національної ідентичності та громадянської позиції студентства та учнівства в умова війни з росією» Володимир Лазаренко акцентував увагу присутніх на тому, що основним завданням сучасних українців є усвідомлення того, що нашою фортецею духу є пасіонарний зв'язок між поколіннями, їх єдність, впровадження національної ідеї, збереження ідентичності та недопущення помилок історичного минулого. Ці ідеї підтверджувались поезією та творами українських авторів.

Серед виступаючих: Юрій Телячий – доктор історичних наук, професор, президент ХКТЕІ, голова Хмельницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Тарас Кремінь – уповноважений із захисту державної мови, Петро Куцик – доктор економічних наук, професор, ректор Львівського торговельно – економічного університету, Віталій Коцур - доктор історичних наук, професор, ректор університету Григорія Сковороди в Переяславі. Олександр Самойленко – кандидат історичних наук, доцент, Заслужений працівник освіти України, ректор Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, Сергій Білявець – заступник ректора Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького. Михайло Кривач – заступник голови Хмельницької обласної ради, Нікіта Дмитренко – голова студентського Віче Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту та багато інших науковців, громадських діячів та студентів. Під час конференції та у перервах відбувався збір коштів для потреб ЗСУ.

Учасники конференції прийняли резолюцію – звернення, у якому акцентувалась увага на необхідності посилення уваги на вивченні уроків сучасної національно – визвольної війни 2014 – 2024 років, висвітлення пасіонарності українських воїнів задля подальшої консолідації українського суспільства та нашої Перемоги.

Image 1Image 3

Image 5Image 2

 

Підготувала: Олена Зеленько