VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu
Увага! Важлива інформація

Увага! Важлива інформація

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ педагогічних працівників - 2024 Наказ МОН України від 20.10.2023 року №...

IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови

IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови

Протягом 16-17 квітня 2024 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» відбувався...

16 квітня 2024 року відбувся День інформації “Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище”

16 квітня 2024 року відбувся День інформації “Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище”

16 квітня 2024 року в межах відзначення Всеукраїнського дня довкілля в секторі правової...

  • Увага! Важлива інформація

    Увага! Важлива інформація

    Четвер, 18 квітня 2024, 21:38
  • IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови

    IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з польської мови

    Четвер, 18 квітня 2024, 08:13
  • Завершився відбірковий етап другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у номінаціях «Географія», «Українська мова та література»

    Завершився відбірковий етап другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2024» у...

    Четвер, 18 квітня 2024, 08:03
  • 26 квітня 2024 року ДНУ «ІМЗО» спільно з ПАНО ім. М. В. Остроградського та ПНПУ імені В. Г. Короленка буде проведено фестиваль учнівських та студентських проєктів з хімії

    26 квітня 2024 року ДНУ «ІМЗО» спільно з ПАНО ім. М. В. Остроградського та ПНПУ імені В. Г....

    Середа, 17 квітня 2024, 11:54
  • 16 квітня 2024 року відбувся День інформації “Право громадян на екологічно безпечне навколишнє середовище”

    16 квітня 2024 року відбувся День інформації “Право громадян на екологічно безпечне навколишнє...

    Середа, 17 квітня 2024, 11:44

Нові педагогічні технології Нової української школи Тематичний курс «Інновації на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури»

Курс підвищення кваліфікації для вчителів словесності Вінниччини з теми «Інновації на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури», який було реалізовано у трьох групах освітян протягом квітня-червня 2023 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», спрямований на реалізацію однієї з умов Нової української школи ̶ упровадження в освітній процес інноваційних технологій, що зменшують навантаження та оптимізують процес навчання.

Розглянули нові можливості, варіянти та ідеї використання особистісно зорієнтованих, інформаційно-комп’терних, ігрових технології, а також технологій критичного мислення, інтерактивного, проблемного, проєктного навчання на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури.

Зауважили ефективність форм роботи, які сприяють творчому розвитку учнів, здатності комунікативно виправдано користуватися засобами рідної мови: фразеологічні хвилинки, рольові та пізнавальні ігри, ситуативні колізії, дослідницька діяльність, захист асоціативних малюнків, словесне малювання, вільне письмо, життєві ситуації.

Виокремили види уроків, які допомагають учителям відійти від стереотипів, підштовхнути учнів до власного, неповторного, індивідуального, особливого погляду на життя: урок-інтелектуальна гра, уроки вільного спілкування, уроки історичної правди, уроки-дослідження, уроки-конкурси.

Актуалізували значення уроків словесності для формування майбутнього покоління України. Сучасний вчитель дає учням не лише базові спеціальні знання з усіх розділів мовознавства та літературознавства, збагачує словниковий запас, виробляє стійкі навички українського усного та писемного мовлення, а й плекає вільні творчі інтелектуально та національно свідомі особистості, наділені художнім й естетичним смаком, емоційною чутливістю, глибоким патріотичним переконанням. Своїми багатющими засобами мови та літератури маємо сформувати гідних продовжувачів свого українського народу, громадян, які в різних умовах (удома чи за кордоном) свідомо демонструють свою національну гідність, адже матеріальне благополуччя, як свідчить історія людства, описана у вітчизняних та зарубіжних літературних творах, виникає із багатства духовного, а не навпаки.

Висновок зробили однозначний: застосування інноваційних технологій навчання на уроках української мови, української та зарубіжної літератур - це напружена науково-організована та результативна співпраця всіх учасників освітнього процесу, яка дає можливість розвивати творчі здібності, сприяє самостійній роботі думки учнів, диференціює, індивідуалізує процес навчання, стимулює роботу з додатковою літературою, розвиває критичне та аналітичне мислення, вміння узагальнювати, формує в учнів навички самооцінки, самоконтролю та самоідентифікації.

Після літнього перепочинку працюватимемо далі. Підтримуймо наші доблесні ЗСУ та пришвидшуймо перемогу України на освітянському фронті!

Переглянути світлини курсів можна за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1j6C4_iIFFdH8OyKag1wysz0n97Bv3umc?usp=sharing

Знімок екрана 2023 02 21 110709Знімок екрана 2023 06 08 124506Знімок екрана 2023 06 08 100834Знімок екрана 2023 06 08 1259321 ФОТОЗнімок екрана 222

Підготувала: Коваленко Л.В.

Корисні посилання