VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu
Увага! Важлива інформація

Увага! Важлива інформація

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ педагогічних працівників - 2024 Наказ МОН України від 20.10.2023 року №...

Всеукраїнський турнір юних хіміків

Всеукраїнський турнір юних хіміків

          Задачі ювілейного  ХХХ Всеукраїнського турніру юних...

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі рукописів навчальної літератури для закладів позашкільної освіти у 2024 році

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі рукописів навчальної літератури для закладів позашкільної освіти у 2024 році

На виконання наказів Міністерства освіти і науки України від 26 березня 2024 року № 403 «Про...

  • Увага! Важлива інформація

    Увага! Важлива інформація

    Середа, 24 квітня 2024, 21:38
  • Всеукраїнський турнір юних хіміків

    Всеукраїнський турнір юних хіміків

    Середа, 24 квітня 2024, 12:36
  • Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі рукописів навчальної літератури для закладів позашкільної освіти у 2024 році

    Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі рукописів навчальної літератури для закладів...

    Середа, 24 квітня 2024, 09:19
  • Комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» оголошує конкурс на заміщення вакантної посади науково-педагогічних працівників

    Комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» оголошує конкурс на...

    Середа, 24 квітня 2024, 07:52
  • 23 квітня 2024 року завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук професор Олександр Мудрак взяв участь у засіданні ГЕР галузі знань 10 “Природничі науки” НАЗЯВО

    23 квітня 2024 року завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук професор...

    Середа, 24 квітня 2024, 07:28

Підвищення кваліфікації вчителів 5-х класів закладів загальної середньої освіти, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти. Мовно-літературна освітня галузь

У період із 28.08.2023 до 31.08.2023 року проведено курси підвищення кваліфікації вчителів мовно-літературної освітньої галузі (українська мова та література, зарубіжна література) закладів загальної середньої освіти, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти у 2023/2024 н.р.

Підвищення кваліфікації проводилось з метою розвитку й удосконалення професійних компетентностей учителів 5-х класів закладів загальної середньої освіти, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти відповідно до нових методик згідно з Концепцією “Нова українська школа” за напрямами: професійна діяльність учителя (формування ключових та предметних (галузевих) компетентностей відповідно до Концепції “Нова українська школа”, упровадження діяльнісних, зокрема ігрових, методів навчання тощо), організація інклюзивного навчання, використання цифрових технологій та технологій дистанційного навчання.

Навчання проводили кваліфіковані тренери, тренери-педагоги зі списку, затвердженого наказом ДГП № 613 від 02.09.2021 та №778 від 18.10.2021 відповідно до навчально-тематичного плану та розкладу.

Лекції та практичні завдання педагогічних та науково-педагогічних працівників Академії були спрямовані на формування розуміння й сприйняття ключових тенденцій, закономірностей розвитку сучасної освіти, концептуального оновлення стратегії освіти та професійної діяльності на засадах мети і завдань Нової української школи та надання й розширення інформації про ключові підходи НУШ. Досвідом організації освітнього простору НУШ на засадах педагогіки партнерства, дитиноцентризму й ефективними методиками опанування освітньої діяльності ділилися вчителі-практики Миколюк Н.І., учитель української мови та літератури Комунального закладу «Вінницький ліцей № 12», і Тимошенко А.Є., учитель зарубіжної літератури Комунального закладу «Вінницький гуманітарний ліцей № 1 імені М.І. Пирогова».

Слухачі курсів відзначили змістовність і креативність курсів, дякували за корисні підказки   вчителів-практиків й мотивацію. Деякі з відгуків публікуємо, усі дописи тут: https://padlet.com/petrinasv/5-zbnujqoswrci

Барабаш Катерина Дмитрівна:

Цікавою і корисною для мене була конференція, присвячена модельним програмам. Обов’язково у своїй учительській практиці буду використовувати додатки та сайти, які рекомендували для закріплення вивчених тем. Оскільки курси проходжу вперше, то отримала для себе багато нової інформації, жодних зауважень немає. Дякую! 

Брижата Діана Василівна:

Дякую за неоціненний досвід. Особисто для мене заняття були продуктивними і пізнавальними. Враження від курсів позитивні. Дякую викладачам за професіоналізм!

Когунь Анна Вікторівна:

Щиро дякую за курси! Отримала цікаву інформацію, відкрила для себе нові технології, які планую використовувати на уроках, а також краще ознайомилась із особливостями формувального оцінювання. Курси допомогли налаштуватися на роботу, подарували гарний настрій та натхнення працювати!

Склярук Тетяна Василівна:

Оскільки цього року вперше маю НУШівський 5клас, то справді щиро вдячна за корисні матеріали, посилання, доступність викладу, доброзичливість викладачів. Як учениця, все записувала, конспектувала, адже якісно й доступно все подано! Дякую. Усім миру й перемоги!

Бучинська Ганна Едуардівна:

Щиро хочеться подякувати Вам, Світлано Володимирівно, за змістовну організацію курсів, правильно продуманий план курсів. Все, що потрібно для роботи з п'ятикласниками, ми отримали. Сподобалось те, що з нами ділилися своїми здобутками вчителі-практики. Дякуємо Вам за Ваш професіоналізм!

Пронько Оксана Анатоліївна:

Курси наповнені цікавим та корисним змістом. Почерпнула нові знання щодо креативного та критичного мислення (О.П. Кущ; Н.Й. П'яст, Н.І. Миколюк).Здобула нові знання щодо використання сучасних онлайн-інструментів (О.В. Рябоконь, Ю.Ю. Конфедрат). Досить детально ознайомилася із критеріями НУШ, новими підходами в реалізації Державного стандарту (С.В. Петрина).

Дякую! Миру! Перемоги! Все буде Україна

Дяченко Антоніна Юзефівна:

Вдячна за організацію та проведення курсів. Приємно працювати з таким керівником. Досконало пояснено всі запитання щодо НУШ. Зокрема дякую Вам, Світлано Володимирівно, О.М. Шпортун, О.В. Рябоконь за цікаві практичні лекції. Для мене найбільш корисними   були лекції про формувальне оцінювання, інклюзивне навчання. Бажаю всім здоров'я, успіхів та Перемоги.

Килимник Леонід Яковлевич:

У класах НУШ працювати буду вперше. Тому все, що почув, було для мене корисним. Курси дали можливість розібратися у питаннях нормативно-правової бази вчителя мовно-літературної галузі в НУШ. Корисні рекомендації отримали від С.В. Петрини про основні принципи ДС базової середньої освіти в межах реалізації завдань мовно-літературної галузі. Змістовними були поради вчителів- практиків, які ділилися досвідом роботи в НУШ. Важливою для мене була інформація про модельні навчальні програми (Л.І. Нежданова). Особлива подяка за підтримку й дбайливу допомогу від курсантів   С.В. Петрині.

Гончар Світлана:

Дякую за відмову від застарілих способів і методів викладання курсів, за належного рівня гармонійний інформаційно-комунікативний супровід. Саморозвиток був. Актуалізація та мотивація потенційних креативних ресурсів була. Зацікавленість- емоція-результат!!!!!

Особлива вдячність вчителям-практикам Н.І. Миколюк, А.Є. Тимошенко. Відчувала ПАРТНЕРСТВО думок. Дякую за отриманий досвід нової для мене роботи з НУШенятами. Зичу МИРУ, здоров'я, "ОСВІТЯНСЬКОГО ЩАСТЯ", процвітання державі та вчительству. Особливий РЕКСПЕКТ СВІТЛАНІ ВОЛОДИМИРІВНІ ПЕТРИНІ, координатору наших курсів.

04092023нуш

І прекрасним останнім акордом на наших курсах прозвучала поезія Людмили Броніславівни Антонічевої, учителя української мови і літератури Будецької філії І-ІІ ступенів Станіславчицького ОЗЗСО І-ІІІ ступенів Станіславчицької сільської ради Жмеринського району.

У першовересневий цей день,

День святковий і радісний,

Зичу всім Перемоги, добра і пісень,

Щоб колектив, однодумцями складений,

Все віддавав вихованню дітей.

І від дерзань та від пошуків істини,

Навіть від виходу всіх почуттів ‒

Знаймо: залежить майбутнє чистеє

Завтрашніх підлітків ‒ випускників.

Не переймаймось пустими питаннями ‒

Просто живімо для них знов і знов...

Доля життя і серця довіряє нам,

Щоб віддавали знання і любов...

Хай у серцях наших вистачить мудрості,

Щирими будуть думки і слова,

Щоби у світі, складному, воєнно-похмурому, знали,

Що школа жива і міцна...

Хай у роботі буде море успіхів.

Плани здійсняться усі і разом.

Хай розіб'ються тривоги і сумніви ‒

І тільки дзвоник лунає: "дін -дон".

Ми ‒ вчителі в цьому світі бурхливому,

Дзвоник, як музика, в серці дзвенить...

Доля буває важкою й примхливою ‒

Не переймаймось ‒ цініть кожну мить!

Будьмо здоровими, будьмо щасливим ‒

Нас ще оцінять в якомусь з століть !!!

Підготувала: Петрина С.В.

Корисні посилання